Header Ads

Εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα!!!


Είναι η εποχή της βασιλόπιτας και όλοι ανυπομονούμε για ένα λαχταριστό κομμάτι! 
Όταν την κάνουμε και με τα χεράκια μας έχει όπως και να το κάνουμε μεγαλύτερη αξία...

ΥΛΙΚΑ
125 γρ. αμύγδαλα λευκά
125 γρ. φουντούκια
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
250 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. ξερά φρούτα
200 γρ. λικέρ ή ότι μας αρέσει
6 αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
  • Σε ενα μπώλ βάζουμε τα ξερά φρούτα μαζί μετο λικέρ και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και βάζουμε στο blender τους ξηρούς καρπούς μαζί με άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το βούτυρο και την υπόλοιπη άχνη. Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λευκή κρέμα. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πολτοποιούμε στο blender τα ξερά φρούτα μαζί με το λικέρ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. 
  • Προσθέτουμε και τα αυγά και αφού αναμειχθούν με το υπόλοιπο, το σταματάμε. 
  • Βάζουμε σε ένα ταψί βούτυρο και αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
  • Βάζουμε και το φλουρί και την αφήνουμε μια ώρα να ψηθεί.
  •  Όταν δούμε οτι είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει, τέλος βάζουμε άχνη ζάχαρη.
                                                                                                 Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου

   Καλή χρονιά σε όλους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.